Dakrenovatie

DAKRENOVATIE

Op een dakrenovatie daar zit niemand op te wachten. Het goede nieuws is dat een dakrenovatie u heel wat minder zorgen geeft en uiteindelijk veel wooncomfort. Om u goed voor te bereiden op de dakrenovatie leest u hier informatie over de kosten, mogelijkheden en bespaartips.

Dakbedekking prijzen

Dakrenovatie kosten

Heeft uw dakbedekking zijn beste tijd gehad, dan is het tijd om de dakbedekking te vervangen. Stel de dakrenovatie klus vooral niet te lang uit, het dak is namelijk één van de meest kwetsbare gedeeltes van het huis. Wordt door de ouderdom van uw dakbedekking ongemerkt de dakconstructie aangetast, dan lopen de kosten flink op. Voor het vervangen van de dakbedekking kunt u rekening houden met de onderstaande gemiddelde prijzen. Houd er wel rekening mee dat wanneer u een klein deel van uw dakbedekking laat vervangen, de prijs per m2 hoger is dan wanneer de complete dakbedekking wordt vervangen.

Ieder dak is anders waardoor de kosten voor een dakrenovatie flink uiteenlopen. Heeft u behoefte aan specifieke prijsinformatie voor het vervangen van uw dakbedekking? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend een offerte op.

Dakrenovatie - 1 - dak

Wanneer een dakrenovatie?

Kleine gebreken aan het dak, zoals verschoven dakpannen op een hellend dak of scheurtjes in de dakbedekking op een plat dak, kunnen wanneer ze vroegtijdig worden gesignaleerd worden opgelost met een dakreparatie. Heeft uw dakbedekking echter zijn levensduur bereikt of betreft de schade een groot gedeelte van het dakoppervlak, dan kan de dakdekker een dakrenovatie voorstellen. Uw dakbedekking wordt gedeeltelijk of volledig vervangen waarna u er weer jarenlang beschermt bij zit. Wanneer een dakdekker een dakrenovatie aanraadt is dit vaak wijs advies. Moet u straks namelijk ieder jaar een dakreparatie laten uitvoeren, dan zijn dit uiteindelijk alleen maar extra kosten bovenop de dakrenovatie die vroeg of laat toch moet plaatsvinden. Wacht u echt te lang met de dakrenovatie, dan kan het zelf zo zijn dat de dakconstructie ongemerkt aangetast wordt en een compleet nieuw dak (inclusief dakconstructie) nodig is. Dan valt er een flink hogere rekening op uw mat.

Bespreek de dakrenovatie met ons dakdekkersbedrijf

Voor iemand die niet dagelijks met daken werkt, is het vaak lastig om in te schatten welke dakklus er nodig is: een dakreparatie, dakrenovatie of een nieuw dak. Nodig ons daarom uit om de staat van uw dakbedekking te bekijken en u een concreet prijsvoorstel te doen. Het moment van een oriëntatiegesprek geeft u ook direct de gelegenheid om al uw brandende vragen te stellen over het vervangen van uw dakbedekking.

Dakrenovatie - 2- huis

Vergunning voor een dakrenovatie

Voor enkel het vervangen van uw dakbedekking heeft u geen vergunning nodig, ook niet als u ervoor kiest om voor een ander materiaal te gaan. Kiest u er echter voor om wijzigingen aan te brengen aan uw dak, zoals het isoleren van uw dak, dan dient u wel een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. In de basis geldt dat er een vergunning nodig is wanneer:

  • de draagconstructie van het dak wordt aangepast;
  • er een uitbreiding in de hoogte, breedte of dikte van de woning plaatsvindt.

Heeft u een monumentaal pand of beschermt dorpszicht dan is het uiteraard wel nodig om een vergunning aan te vragen voor uw dakrenovatie. Twijfelt u of bij u een vergunning nodig is, raadpleeg dan uw dakdekker of gemeente. Liever het zekere, voor het onzekere. Tip: Houd er rekening mee dat het verstrekken van een vergunning vaak enkele weken in beslag neemt.

Subsidies voor dakrenovatie en isolatie

Bent u toch in contact met de gemeente over vergunningen, ga dan direct na of u aanspraak maakt op subsidies. Als bij u een dakrenovatie nodig is, dan is de kans groot dat u in een oude woning woont. Veel gemeentes geven subsidies voor duurzame maatregelen, zoals het vervangen van de dakbedekking en het isoleren van het dak. Controleer daarom altijd welke subsidies er in uw gemeente gelden, zo maakt u de investering weer een stukje aangenamer.

Dakbedekking vervangen & uw buren

Woont u in een aaneengesloten woning dan is het uiteraard belangrijk om aan uw buren te denken. Dit om 3 redenen:

  1. Samen een dakrenovatie laten uitvoeren: De kans is groot dat de daken van uw buren uit hetzelfde jaar komen als uw dak. Klop daarom bij uw buren aan met de vraag of zij ook openstaan voor een dakrenovatie. Mogen we een groter oppervlak vervangen, dan daalt vaak de prijs per m2 én betaalt u bepaalde kosten slechts eenmalig, zoals onder andere voorrijkosten. U bent dan met alle deelnemende buren voordeliger uit. Daarnaast verkleint u de kans op lekkage tussen de oude en nieuwe laag dakbedekking.
  2. Vrije keuze in dakbedekking: U bent vrij om voor een ander soort dakbedekking te kiezen dan uw buren. Dit hoeft u niet aan te geven bij de gemeente máár komen er klachten en vindt de gemeente het geen mooi gezicht dan heeft de gemeente het recht om achteraf op te treden. De gemeente is dan in de gelegenheid om vast te stellen dat er sprake is van strijd met redelijke eisen van welstand. Maak goede afspraken met uw buren en zorg dat de door u gekozen dakbedekking wel in het plaatje past.
  3. Licht uw buren in: Besluiten uw buren niet mee te doen met de dakrenovatie, licht ze dan wel goed in over uw dakrenovatie. De klus heeft tenslotte ook invloed op hun dak. Vraag naar wat zij belangrijk vinden om te weten over de dakrenovatie, zodat u straks geen boze buren heeft.

Dakrenovatie - 3- nieuw dak

Soort dakbedekking kiezen

Mocht u uw huidige dakbedekking willen vervangen voor een ander materiaal, dan is dit het moment. Alle mogelijkheden liggen bij een dakrenovatie open. Onderstaand vindt u de verschillende soorten voor het hellende en platte dak. Meer informatie over de prijzen, levensduur en de voor- en nadelen vindt u op de dakbedekking pagina of door te klikken op de dakbedekking die u een interessante optie lijkt.

Plat dak

Bij het vervangen van de dakbedekking op een plat dak kan ervoor gekozen worden om de nieuwe laag dakbedekking te plaatsen over de oude laag. Een complete dakrenovatie vindt plaats wanneer de laag dakbedekking te zwaar wordt voor de dakconstructie of wanneer u uw platte dak wilt laten isoleren.

  • Bitumen

Hellend dak

De dakbedekking vervangen op een hellend dak betekent dat de dakbedekking zelf wordt vervangen maar ook de latten waarop de dakbedekking bevestigd is. Bij dakpannen worden er bijvoorbeeld houten latten geplaatst waar de dakpannen op komen te liggen.

  • Dakpannen
  • Leien
  • Metaal
  • Riet

Besparen op de energierekening? Laat uw dak direct isoleren

Veel mensen grijpen de kans aan om tijdens het vervangen van de dakbedekking ook direct het dak te laten isoleren. Dakisolatie kan over de dakbedekking geplaatst worden maar het effect is vele malen groter als de isolatie onder de dakbedekking zit. Een dakrenovatie biedt daar mooi de kans voor. Wist u dat er tot wel 30% aan warmte verloren gaat via het dak dat zich boven een woonruimte bevindt? Met dakisolatie gaat u dus veel besparen op uw energierekening.

Vraag een offerte aan

Vraag een vrijblijvende offerte aan. Binnen 2 werkdagen heeft u een prijsopgave in huis. Nodig ons uit  interessant vindt om vrijblijvend uw dak te komen bekijken. Zo geniet u straks weer van een perfect strak dak voor de beste prijs.

WhatsApp chat